Gıda Mikrobiyolojisi alanında uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan 23 .FoodMicro 2012 Kongresi İstanbul’da düzenleniyor. İki yılda bir organize edilen ve geçen yıl Danimarka’da yapılan Kongre, Türkiye’nin ev sahipliğinde 3-7 Eylül2012 tarihinde İstanbul’da düzenlenecektir. Gıda Mikrobiyolojisi alanında dünyanın en seçkin toplantılarından birisi olarak kabul edilen Kongre’ ye, uluslararası düzeyde tanınmış çok sayıda bilim insanı, akademisyen, kamu ve özel sektör temsilcileri katılacaktır. Kongre bilimsel açıdan olduğu kadar sosyal açıdan da son derece zengin içeriğe sahip olup çeşitli etkinliklerle farklı ülkelerden gelen katılımcıları Türk bilim insanları ile buluşturmayı hedeflemektedir. Foodmicro2012 Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Dilek Heperkan Kongre’de işlenecek temel konuların başında “gıdada meydana gelen bozulmaların önlenmesi” konusunun yer aldığını, böylece bir yandan ekonomik kayıplar azaltılırken diğer yandan dünyanın bazı bölgelerinde hüküm sürmekte olan açlık problemine de katkısağlana bileceğini bildirmiştir. Tüketici güvenliğinin sağlanması, nanoteknoloji, gıda güvenliğinin iyileştirilmesinde alternatif yaklaşımlar ve gıda biyoteknolojisi konularına ilave olarak “dünya ticaretinde rol oynayan kuru meyve ve gıdaların mikrobiyal kalite ve güvenliği konuları da dünya çapında uzmanlar tarafından ele alınarak incelenecek, uzman konuşmacılar ile birebir görüşme ortamı sağlanacaktır. Kongre’nin ülkemize, uluslararası bilime, dünya ticaret ve ekonomisine önemli katkı sağlaması beklenmektedir.