Kaynak arazisi 6 Temmuz 1870 tarihinde İbrahim Talat Bey ve Monsieur Brune tarafından alınmış olan Uludağ Maden Suyu (o zamanki adıyla Keşiş Dağı maden suyu), işletme ruhsatını da 26 Mayıs 1912 tarihinde Dolmabahçe Sarayı’nda Padişah Sultan Mehmet Reşat Han’dan teslim almıştır. Keşiş Dağı Maden Suyu işletmesinin o dönemdeki ortakları arasında Monsieur Brune’nin 1890 yılında hisselerini devrettiği Monsieur Bourousine ile Giritli Sıtkı Bey (Ulusu) de bulunmaktadır.
1920'li yıllarda İbrahim Talat Paşa'nın vefatı sonucunda hisseleri eşi Şerife Hanife Güzide Hanımefendi'ye ve İtalyan yatırımcı Guido Parodi'ye devredilmiştir. Yine aynı yıllarda, Fransız yatırımcı Monsieur Bourousine’nin hisseleri de ortaklara devredilmiştir.
Bursa’da bir grup öğretmen tarafından daha önce kurulan özel encümen, 1925 yılında Coğrafya Encümeni’nin de ilk şubesi olarak kabul edilmiştir. İşte bu ilk şubenin düzenlediği Keşiş Dağı’na tırmanış gezisine katılan heyette bulunan Türk Tıp Tarihi Kurumu’nun kurucularından Dr. Osman Şevki Bey, dağın ululuğu karşısında büyülenerek “Ne ulu dağ!” demekten kendini alamamış ve Ankara’ya döndüğünde bir rapor hazırlayarak dağın adının “Uludağ” olarak değiştirilmesini teklif etmiştir. Mareşal Fevzi Çakmak bu öneriyi uygun görmüş, bundan böyle haritalara dağın “Uludağ” adıyla geçmesini sağlamış ve bu ad günümüze kadar aynı şekilde ulaşmıştır. Soyadı kanununun çıkması sonrasında ise Dr. Osman Şevki Bey, “Bursalı” olan lakabını bırakarak “Uludağ” soyadını almıştır.
Bugün Türkiye'nin önde gelen içecek firmalarından biri olarak devam etmektedir.