23 Ağustos 2019, Cuma - 30 Ağustos 2019, Cuma
09:00 - 19:00
Ücretli
0212 252 49 24
Katadrom Sinema Kampı
TARİH:
23 - 30 Ağustos 2019
YER:
Akıllı Yaşam Köyü, Tepebaşı, Eskişehir
BAŞVURU LİNKİ:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoybzAcZC17-sxl5u7BBaEfnreMVsxWUCcuTeuHs3MDFjyVg/viewform?usp=sf_link
NEDİR?
Film yapmak, sinema dünyasından profesyonellerle birlikte çalışmak isteyen gençler için; yönetmenlik, senaryo, kurgu, yapım ve oyunculuk atölyelerinden oluşan 10 günlük yoğunlaştırılmış bir sinema kampıdır. Öğrenciler yatılı ya da gündüzlü olarak eğitimlere katılabilirler.
Gençler, kamp boyunca yapımcı, yönetmen ve senaristlerden oluşan sinema profesyonellerinden teorik ve uygulamalı dersler alacaklar ve aynı zamanda sosyal uyum ve becerilerini geliştireceklerdir.
NEREDE?
Sinema kampı Eskişehir Tepebaşı ilçesinde yer alan Akıllı Yaşam Köyü’nde gerçekleştirilecektir. Akıllı Yaşam Köyü; içerisinde sağlık ocağı, güvenlik, kreş, yaşlı bakım merkezi gibi birimlerin olduğu, kendi enerjisini kendisi üreten kapalı ve güvenlikli modern bir köydür.
NE ZAMAN?
Kamplar geliş ve gidiş günleri de dahil olmak üzere toplam 7 gün sürecektir.
NASIL?
Senaryo Atölyesi: Senarist Şebnem Vitrinel tarafından yürütülecek olan Senaryo Atölyesinin teorik kısmında, senaryo yazımının temel aşamaları, hikaye oluşturma, karakter yaratma, TV ve sinema yazarlığının farkları gibi temel konular anlatılacak. Atölye aynı zamanda gençleri kendi hikayelerini oluşturmaları ve anlatmaları yönünde cesaretlendirecektir. Atölye sonunda katılımcılar 3-4 kişilik yazı ekipleri oluşturarak, birer kısa senaryo oluşturacaklardır.
Yönetmenlik Atölyesi: Ödüllü yönetmen Çiğdem Vitrinel tarafından hazırlanıp verilecek olan Yönetmenlik Atölyesi, sinemaya hevesi ve yeteneği olan gençler için ciddi bir tanıtım ve hazırlık niteliğindedir. Teorik bilgilerin yanı sıra, film izleme ve analizlerini, ayrıca basit ve pratik bazı uygulama çalışmalarını da içermektedir. Atölye çalışması, senaryo atölyesinde oluşturulan kısa senaryolardan birinin çekimlerini içerecektir.
Oyunculuk Atölyesi: Tiyatro, Sinema ve Televizyon Dizi oyuncusu Erkan Bektaş tarafından verilecek oyunculuk atölyesinde; Oyunculuğun temel ilkeleri, kamera önü oyunculuk, dizi, sineme ve tiyatro oyunculuğunun farkları gibi temel bilgiler uygulamalı olarak aktarılacaktır.
Temel Post Prodüksiyon Eğitimi: Kurgu Yönetmeni Işıl Mayda tarafından hazırlanıp verilecek olan eğitim katılımcılara film yapma sürecinin en teknik ve kalabalık kısımlarından birini genel hatlarıyla tanıtmayı amaçlamaktadır. Film kurgusunun genel mantığı, renk düzenleme, ses düzenleme, son miksaj aşamaları, örnekler gösterilerek anlatılacaktır. Eğitimin ikinci gününde, Yönetmen ve Kurgu Yönetmeni beraber çalışarak Yönetmenlik atölyesinde çekilen görüntüler üzerinde çalışacak, süreci pratik olarak gösterecekler.
Temel Yapımcılık Atölyesi: Yapımcı Şebnem Vitrinel ve Festival Organizatörü Murat Yıldırım tarafından verilecek olan atölye, film yapım süreçlerinin tanımlanması, sektörel kavramlar, ön hazırlık, ekip ve oyuncu seçimi, bütçe hazırlama, kaynak ve fon bulma, çekim süreci, uygulayıcı yapımcılık, yapım sonrası tanıtım ve dağıtım, festivaller, yarışmalar ve başvuru süreçlerini içeren yoğun ve kapsamlı bir çalışma. Katılımcılar her aşamada kendi çözüm önerileri ve mini uygulama çalışmalarıyla aldıkları bilgileri pekiştirecekler.
Sosyal Aktiviteler: Gençlerin grup olarak çalışma, ekip olarak iş bölümü yapma ve proje yürütme gibi sosyal uyum ve becerilerini geliştirecek aktivitelerde bulunmaları sağlanacaktır. (Kaynaşma oyunları, film izleme, ekip olarak film çekimi, yemek yapma, müze gezileri, belediye başkanı ve STK ziyaretleri vb. )
KİMLER?
Kurum: Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği – Ulusal ve uluslararası pek çok festival, sinema eğitimi ve gençlik kampı organize eden Katadrom hakkında daha fazla bilgi için: http://www.katadromart.com
Çiğdem Vitrinel: Senarist ve yönetmen Çiğdem Vitrinel, 48. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülünü kazanmıştır ve hali hazırda Anadolu Üniversitesinde Film Yapım dersleri vermektedir.
Şebnem Vitrinel: Pek çok sinema filmi ve televizyon dizisinin senaristliğini ve uygulayıcı yapımcılığını yapan Şebnem Vitrinel, sektörde senaryo doktorluğu yapmakta ve Yaşar Üniversitesi’nde Yapımcılık dersleri vermektedir.
Hülya Süngü: Uzun yıllardır uluslararası film festivallerinde program direktörlüğü görevini üstlenen Sungu, sinema sektöründe etkinlik yönetimi ve teknik konularda hizmet veren Atonic Project kurucusudur; http://www.atonicproject.org
Işıl Mayda: Yirmi yılı aşkın televizyon ve sinema sektöründe aktif olarak kurgu operatörü olarak görev almaktadır.
Erkan Bektaş: Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Bektaş, Ihlamurlar Altında, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Şefkat Tepe, Muhteşem Yüzyıl, Leyla ile Mecnun gibi dizilerde ve Sağ Salim 2, Geriye Kalan, , Bornova Bornova ve Başka Semtin Çocukları filmlerinde rol almıştır.
Ortak Kurum: Eskişehir Tepebaşı Belediyesi
NE KADAR?
1500 TL
Detaylı bilgi, grup olarak başvuru ve indirimli grup ücretleri hakkında bilgi almak için: [email protected] adresine eposta gönderebilirsiz.
Ücrete dahil olan hizmetler:
3 öğün yemek (Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği)
Konaklama (7 gece)
Eğitim Ücretleri; Yönetmenlik, Senaryo, Oyunculuk, Yapım atölyeleri
Eğitim ve atölye teknik donanım
Eğitim amaçlı şehir içi gidiş-geliş
*3-5 yaş çocuklu kadınlar için gündüz kreş hizmeti