Eğitim Amacı: 21. Yüzyılda, küresel, bölgesel ve yerel ölçeklerde, teknolojik gelişmelerin ve iletişim ağlarının sağladığı olanaklarla, önemli ekonomik, politik, sosyal ve mekansal dönüşümler yaşanmaktadır. Küreselleşen ve bütün hızıyla yeniden yapılanan dünyada, kentlerin önemi ve etkinliği artmaktadır.
Kentlerin değişen rolleri ile birlikte aralarındaki rekabet de artmaktadır. Bu süreçte, ulusal ve yerel kaynaklar harekete geçirilerek kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirilmekte ve böylece kentler ve kent ekonomisi canlandırılmaktadır.
Ekonomik, politik, sosyal ve kültürel dönüşümle iç içe gerçekleşmesi gereken mekansal dönüşümde, dünya ölçeğinde yaygın uygulamalar göze çarpmaktadır. Konu stratejik öneme sahip bir konu olarak ele alınmakta, “21. yüzyılın kentlerin yüzyılı olacağı” saptamalarıyla örtüşerek, kentlerin geleceğini biçimlemenin aracı olarak değerlendirilmektedir. Günümüzde, her ülkede çeşitli dönüşüm uygulamaları gözlenmektedir ve bu süreç, kentlerin evrimsel bir oluşum geçirmesine yol açmaktadır.
Gelişmiş ülkelerde, kent içindeki sanayi, tersane ve benzeri üretim alanlarının kent dışına çıkarılmasıyla boşalan ve/veya çöküntü durumuna gelen yerlerin yenileşmesi ve geliştirilmesi için “stratejik planlama” ve “kentsel dönüşüm” birlikte uygulanmaktadır. Buna karşın, gelişmekte olan ülkelerde, kent kuralları dışında gelişmiş gecekondu ve kaçak yapı alanlarının dönüştürülerek kentin yeniden üretilmesi gündemdedir. Ülkemizde bunların yanı sıra deprem ve afet riski, kentsel dönüşümün temel gerekçesi durumundadır.
Günümüzde, uygulanabilir, kaynak yaratıcı, esnek, sürdürülebilir, stratejik, eyleme dayanan bir planlama anlayışı içinde sorunların çözümüne yaklaşılması salık verilmektedir. Bunu yaşama geçirmenin bir aracı olan “kentsel dönüşüm”, kentsel alanların fiziksel mekanda yeniden yapılandırılmasını sağlarken, kenti ve toplumu ekonomik, sosyal ve kültürel açılardan geliştirmekte ve canlandırmaktadır.
Bu önemli aracın kendi bütünselliği içinde algılanması ve uygulanması, beklenen sonuçların alınmasının temel koşuludur. Bu nedenle kentsel dönüşüm, hukuksal, ekonomik, finansal, sosyal ve fiziksel boyutlarının bütünü içinde kavranmak ve projelendirilmek zorundadır.
OKAN Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, gelişen süreç karşısındaki sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla “Kentsel Dönüşüm Eğitimleri”ni programlamış bulunmaktadır. Bu program kapsamında, belediyelerin doğru kentsel dönüşüm uygulamalarının, doğru karar ve projelendirmelerle olanaklı olabileceğini düşünerek, belediye çalışanlarına yönelik eğitimler başlatmıştır.
Amaç, doğru kentsel dönüşüm algısının oluşturulması, projelerin doğru tasarımlanması ve uygulanmasıdır. Bu programla, kentsel dönüşümün tüm boyutları konuların uzmanlarıyla katılımcılara aktarılması hedeflenmektedir.
Dersler :
1. Kentsel Dönüşüm Nedir? Nasıl Bir Araçtır? Tarihsel Gelişme nasıl ve neden başlamıştır? Uluslar arası deneyim ve birikimler nedir?
2. Kentsel Dönüşümün Planlama Boyutu
3. Kentsel Dönüşümün Mimari Tasarım Boyutu
4. Kentsel Dönüşümde Mühendislik Uygulamaları
5. Kentsel Dönüşümün Hukuksal Temelleri
6. Kentsel Dönüşümün Finansman Modelleri
7. Kentsel Dönüşümün Ekonomik Boyutu
8. Kentsel Dönüşümün Amaçlı Taşınmaz Değerlemeleri
9. Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu ve Yönetişim
10. Ülkemizde uygulanan Projeler ve Deneyimler
11. Proje Yönetimi Teknikleri
İndirimler
+ Grup indirimi: 5 ve üzeri sayıda katılımcı : % 20
+ Kamu Çalışanı: % 15
+ Okan Üniversitesi mezunları: % 20
+ Okan Üniversitesi Çalışanları : % 25
+ Peşin ödemelerde : % 5
+ Kredi kartına 6 taksit
Kayıt ve Katılım Bilgileri için İletişim:
Zeynep Sarı Özkan Tel : 0362 433 11 91 Mail : [email protected]
Esen ÇALIK- Eğitim Geliştirme ve Pazarlama Uzmanı: 0212 212 65 26- 119-118 [email protected]
Ödeme Bilgileri:
İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Finans Bank kredi kartlarına taksit yapılmaktadır.
(Peşin Ödemeler VAKIFBANK KADIKÖY İSTANBUL Şubesi -IBAN No: TR 760001500158007299043128 T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ hesabı ŞUBE KODU:012hesabına yatırılacaktır.