3 Nisan 2016, Pazar
15:00 - 18:00
Ücretli
05525122008
Gnothi seauton yani "Kendini bil" (Yunanca: γνῶθι σεαυτόν) bir Antik Yunan vecizesidir. Delphi'deki Apollon Tapınağı'nın girişinde altın harflerle yazılıydı.
Deyiş en az beş antik Yunan bilgesine atfedilmiştir; Spartalı Chilon, Miletli Thales, Sokrates, Pisagor, Atinalı Solon. O çağlardan günümüze kadar birçok düşünür, yazar, lider, eğitmen, sanatçı bu konu hakkında düşünmüş, yazmış, açıklamış ve uygulamaya çalışmıştır.
Bugün bilgi toplumu olarak fazlasıyla bilgi topladık ve çağlar boyunca gelen bilgileri depoladık. Ancak ne kadarını hayatımıza geçirdik? Kendimizi ne kadar bildik?
Kendimizi bilmenin yeni yöntemleri var mıdır? Kendimizi bilmenin kişiliğimiz üzerindeki etkileri nelerdir? 'Kişi olmanın' aslında 'ne olduğunun' ve 'neyin (veya kimin)' 'kişi sayılabileceği' farklı felsefî ve dinî öğretilerde farklı şekillerde ele alınmıştır. Kişi kavramı, kimlik, özellikle çağdaş etik sorunlarında çok önemli bir yere sahiptir.
Kendimizi bildikçe kişiliğimizi etkileyen korkularımızı fark ediyor; hayatımızın armağanlarını deneyimlemek için zaman ve mekan yaratmayı seçiyoruz. Seminerde yukarıdaki soruların yanıtlarını sorgulayacak, farkettiğimiz korkularımızın yerine hayatın armağanlarını geçirmenin yollarını arayacağız.