31 Mayıs 2014, Cumartesi - 2 Haziran 2014, Pazartesi
07:00 - 23:45
Ücretli
0 212 699 41 49
Manelis Danışmanlık Eğitim Hizmetleri’nin “Sosyal Farkındalık” çalışma grubu olarak faaliyetlerine devam eden KaiZen Kişisel Gelişim ve Sosyal Farkındalık Ekibi gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek “KaiZen Geleceğin Liderleri Kampı 2014 / Samsun” programının çağrılarını başlatmıştır.
Peki, nedir bu kamp?
Öncelikle bu kamp tamamıyla bir eğlence ya da tatil kampı değildir. Kampımızda eğitimler, atölyeler, yarışmalar ve elbette eğlenceler olacaktır. Lakin kampın temel amacı dezavantajlı çocuklara yönelik aktivite ve farkındalık oluşturacak çalışmalar yürütmek, yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin harekete geçmelerini sağlamak, yapılacak ve yapılması planlanacak eğitim/atölye/etkinlik ve çalışmalarla geleceğin farkındalığı yüksek liderlerini, eğitimcilerini ve gönüllülerini yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Kampta Neler Olacak?
Kampımıza KaiZen ekibi haricinde alınacak 6 kişi ile birlikte toplamda 15 kişilik kontenjan ayrılarak yapılacak ve yapılması planlanan çalışma ve etkinliklerin daha verimli olması amaçlanmıştır. Bu doğrultuda kampımızda;
Aynı zamanda bu ana başlıkların yanı sıra program esnasında yapılacak toplantı ve beyin fırtınaları ile spontane gelişecek aktiviteler de ortak karar alınması durumunda gerçekleştirilecektir.
Güncel Kamp Programı Başlangıç Tarihi : 31 Mayıs / 1-2 Haziran 2014
Süresi : 3 Gün
Güzergah - Rota : Samsun - Amisos Tepesi
Son Başvuru Tarihi : 20.04.2014
Başvuruların Açıklanması ve kayıt ödemeleri 21.04.2014 tarihi itibarıyla başlayacak olup, kontenjanın belirtilen tarhten önce dolması durumunda öne alınabilir.
Önemli Not :
"Kampımıza katılacak arkadaşlarımızın başvuru formu ve iyi niyet mektubu doldurmaları gerekmektedir. "
Bu program bir TUR / TATİL / EĞLENCE organizasyonu OLMAYIP, KaiZen Kişisel Gelişim ve Sosyal Farkındalık Ekibi tarafından gerçekleştirilen, uyum, eğitim ve uygulama çalışmasıdır. Katılımcılar hizmet beklentisi içinde olmadan tüm ihtiyaçlarını kendileri karşılamak, kamp kurallarına itirazsız uymak ve ilan edilen eğitim çalışmalarına katılmak mecburiyetindedir.
Sağlık açısından herhangi bir problemi olan arkadaşlarımızın bunu mutlaka program başvuru formu doldururken belirtmeleri gerekmektedir.
KAMP ALANI :
Kampımız Samsun ilinde gerçekleştirilecektir. Kamp alanımız ise Amisos Tepesinde gerçekleştirilecektir.
Amisos Tepesi; Samsun'a batı yönünden girişinizde şehir merkezine girmeden, tam olarak Batıpark'ın karşısında bulunan tarihi özellikleri ve günümüzün modern görüntüsünü ortak noktada yansıtabilen bir tepedir. Amisos Tepesinde Cafe Restaurant mevcuttur. Burada dinlenebilir, yemek veya bir çay keyfi yaparak Samsun'u Amisos Tepesinden izleyebilirsiniz.
Amisos Tepesine Batıpark'tan Teleferik ile şehri tepeden kuşbakışı izleyerek kısa ve zevkli bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Karadan ulaşım ise, şehrin hertarafından sorarak dahi ulaşabilleceğiniz kadar bilinmektedir. Atakum,Baruthane ve Batıpark klavuz noktalardır. Amisos Tepesi bir define avcısı tarafından bulunmuş ve daha sonra devlet buraya el koymuş. Bu tepe Amisos aile mezarı ve hazinesinin bulunduğu Samsun manzaralı bir tepedir. Burada bulunan mezarlardan birinin erkek mezarı Pontus krallığının en üst düzeyindeki yöneticisine (kral, komutan, prens gibi) diğerinin bayan mezarı olup bu ünlü kişinin eşine ait olabileceği ve sonuncusunun da kızlarına ait olabileceği düşünülüyor.
Buradan çıkartılan buluntular Samsun Arkeoloji Müzesi'nin en değerli kolleksiyonunu oluşturmakta. Amisos'un kuruluşu ile ilgili bilgi ise şu şekildedir; Amisos'un kuruluşuşu ve gelişmesi tarihi kaynaklara ve arkeolojik verilere göre başlıca dört aşamada gerçekleşmiş; 1.Dönem (M.Ö.6.yy başı): Sinop'ta bir koloni oluşturan Miletosluların küçük bir yerleşim olan Amisos'a egemen olup Karadeniz ile Anadolu'nun içlerini bağlayan ticaret yolunun başlangıcı olarak kullanılması. 2.Dönem (M.Ö.6.yy ilk yarısı): Kapadokyalıların Amisos'a yerleşmesi. 3.Dönem (M.Ö.6.yy ortası): Kapadokyalı liderin Phokaialılara (Foça) yerleşme izni vermesi ve kentin adının Peiraieos olarak değiştirilmesi. 4.Dönem (M.Ö. 437): Sinop'tan gelen Atinalıların Amisos'a yerleşmesi ve kentin adının Peiraieos olarak değiştirilmesi. Miletoslular Toraman Tepe sırtlarında ilk kenti kurmaya başladılar(Yukarı Kent). Kent surları yapıldı. Caddeler, sokaklar, meydanlar oluşturuldu. Dini yapılar, evler kuruldu. Tepenin doğusunda liman bulunuyordu. Buluntular limanın gerisinde bir Aşağı Kent kurulduğunu gösteriyor. Buluntulara göre Toraman Tepe'nin sırtında kurulan "Yukarı Kentin" 44 hektarlık bir alanı kapsadığı söylenebiliyor. Kentin doğu, batı ve güneyindeki yamaçlar nekropolis(mezarlık) olarak kullanıldı. Yukarı Kent yönetici, asker, tüccar, din adamları, toprak sahibi gibi varlıklı sınıfların yaşadığı yerdi. Bulunan mozaik, fresko ve heykeller bu görüşü doğruluyor. Liman yakınındaki Aşağı Kent'te ticari depolar ve limanda çalışan denizciler, köleler ve diğer çalışanlar bulunuyordu. Malları Anadolu'nun içlerine götüren arabalar ve katırların ahırları, görevlilerin barınakları da buradaydı.
KATILIM KOŞULLARI :
KAMPIN AMACI :
YANINIZDA BULUNSUN :
NOT: Kampımızın çadır kampı olması halinde geçerlidir. Bu konuyla ilgili bilgilendirme 28 Şubat 2014 tarihinde yapılacaktır.
Doğada sağlıklı barınabilmek için gerekli olan mevsim koşullarına uygun çadır, çadır yatağı ve kamp malzemeleri KaiZen tarafından karşılanacak olup, kendi isteğiniz dâhilinde kamp ihtiyaçlarınızı giderebilecek malzemeleri yanınızda bulundurunuz.
Kamp bölgesinin Karadeniz bölgesi içerisinde yer aldığı, kamp tarihimizin Mayıs ayı sonu olduğu göz önünde bulundurularak ihtiyaç analizi yapmanız önerilmektedir. Sırt çantanızda bulundurmanızı tavsiye ettiğimiz eşyalar ise;