İnsan Kaynakları Zirvesi

Zirve / İnsan Kaynakları

17 Şubat 2016, Çarşamba - 18 Şubat 2016, Perşembe

08:00 - 18:00

Ücretli

+90 (212) 310 17 00

[email protected]

Facebook

Twitter

Katılım Formu

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

İnsan Kaynakları Zirvesi 2016
 
Smart Simplicity
Akılcı Sadelik

İnsan Kaynakları Zirvesi’nin bu yılki teması ‘’Smart Simplicity, Akılcı Sadelik’’; dünyayı bugün bulunduğu noktaya getiren varsayımların ve yönetim modellerinin, geleceğe taşıyamayacağı görüşüne dayanmaktadır. Organizasyonel inançlar ve uygulamalar geliştirildiği zamanlarda her şey daha yönetilebilir durumdaydı. İnsanların birbirleriyle iletişim kurma olanakları daha azdı, ulusal sınırlar daha belirgindi, yerel ortamlarda sosyal değerler vardı ve farklılıklar dünyasının karmaşıklığıyla mücadele etmesi gerekenler yalnızca birkaç üst düzey liderdi.O zamandan günümüze kadar tedarik zincirleri küreselleşti, müşterinin alışkanlıkları dönüştü, kurumlar ülkelerden daha etkili konuma geldi, insanların ve üretimin gerçek zamanlı denetlenmesi mümkün oldu... Geleneksel organizasyon ve insan kaynakları anlayışları daha fazla organizasyonel birim, unvan, temel performans göstergesi ve daha çok ast-üst ilişkisi yarattı. Sonuç olarak daha hızlı, daha esnek ve hesap verebilir çalışma ihtiyacı göz ardı edilmeye başlandı; çünkü karmaşayı karmaşık bir şekilde yönetmeye çalıştık.

 

İnsan Kaynakları Zirvesi tüm profesyonellere bu karmaşıklığı yönetme biçimimize yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor ‘‘Akılcı Sadelik’’.

  • ‘’Akılcı Sadelik’’ Nedir?

‘’Akılcı Sadelik’’ insanın muhakeme gücünün yeniden keşfidir. İnsanları işlerini daha geniş bağlamda anlamaya ve değer vermeye teşvik etmek, böylece onları yalnızca işlev, ekip veya birime odaklı yaklaşımdan çıkararak, bunun yerine yapılan işi, organizasyonun genel performansına etkisi bakımından değerlendirmektir. 'Akılcı Sadelik' dünyasını hayata geçirmek, 5 boyuta dikkat çekmektedir:

Akılcı Düşünme’... Azla yetinerek çalışma sanatı... Yaptıkları her işte aşırı tasarım, aşırı mühendislik, aşırı takip etme ve aşırı raporlama yapan organizasyonların panzehiridir. ‘Akılcı Düşünme’ yalın düşünmedir, zihinlerimizi sadeleştirebilirsek, organizasyonel tasarımı algılama biçimimizi de sadeleştirebiliriz.
İnsan Kaynakları sistemlerimizi ve uygulamalarımızı akılcı düşünme ile nasıl sadeleştirebiliriz?

Büyük Veri Analizi’… Dünyada ne olup bittiğiyle ilgili hayal edebileceğimizden çok daha fazla şey biliyoruz. Neredeyse herkes dijital ayak izi, hatta dijital depolar bırakıyor, bu veriyi iyi bir şekilde kullanmayı öğrenmek modern organizasyonel uygulamaların gittikçe önem kazanan temel bir parçası haline geliyor.
İnsan Kaynakları Uygulamalarında veri analizi ile karar almak ve akılcı adımlar atmayı nasıl yaygınlaştırabiliriz?

Cesur Deneyler’… Mevcut sorunlarımızın çözümlerini bilmiyoruz çünkü yaşadığımız sorunlar mevcut teknolojinin sağladığı imkanlardan dolayı daha önce görülmemiş niteliktedir. Bildiğimiz bir şey var, biz doğaçlama yeteneği en yüksek canlılarız. Organizasyon ve İK uygulamalarımızın da bu gerçeği hesaba katması ve insanları deneyimlemeye cesaretlendirmeleri, daha iyi öğrenmeleri ve daha iyisini yapmaları için desteklemesi gerekir. Organizasyonlarımızda cesur deneylerden öğrenen ve gelişen bir kültürü nasıl yaşatabiliriz?

Yapıcı İşbirliği’... İşbirliğini hor gören inançların sonucunu yaşıyoruz. Dünyamız gitgide şahsi zenginliğin ve toplumsal yoksulluğun arttığı bir yer haline geliyor; ortak deneyimimizden yararlanma kapasitemizi unutuyoruz. ‘Yapıcı İşbirliği’ bizi zarar ve hataya odaklı bir zihniyeti bırakıp takdir ve cömertliğe yöneltmelidir, başkalarının elindeki güce erişmektense onlarla birlikte güçlü olmayı öğrenmeliyiz. İnsan Kaynakları sistem ve uygulamaları birey, takım ve organizasyonlarda yapıcı işbirliğini nasıl destekleyebilir?

  1. Sahici Diyaloglar’… İnsanların birlikte verimli çalışabilmeleri için müşterilerinin, iş arkadaşlarının ve yöneticilerinin neler yaşadıklarıyla ilgili diyalog kurabilmeleri gerekir. ‘Sahici Diyalog’ diğer insanlarla bağlantı kurarken, doğuştan gelen bağlantı kurma kapasitemizi nasıl kullanacağımızı ve ona nasıl güveneceğimizi öğrenmektir. Bu, içinde bulunduğumuz bilgi çağında unutulan veya şüpheyle yaklaşılan bir olgudur.

İnsan Kaynakları liderliğinde çalışan markası değer vaadimizi ‘Sahici Diyaloglar’ üzerine kurmak neleri dönüştürebilir?

 

  • Zirveye Katılımla;

Bir İK profesyoneli olarak küresel bir bakış açısı ve derin bir perspektif ile dünyanın en iyi düşünürleri ve uygulayıcıları tarafından damıtılmış fikir ve uygulamalarla buluşacaksınız.
İnsan Kaynakları Profesyonelleri ve ekosistemindeki paydaşları ile network yapma ve onlardan öğrenme fırsatı bulacaksınız; neler başardıklarını ve 'Akılcı sadeliği' organizasyonlarında nasıl uygulamayı planladıklarını keşfedeceksiniz.

Bu zirvenin size sunacağı gelişim fırsatları şunları kapsamaktadır:

  • Dünya nasıl bir değişim geçiriyor ve dışsal karmaşayı içsel organizasyonel karmaşayla yönetmeye çalışmaktan neden vazgeçmeliyiz?
  • İK, onaylanmış süreç yerine sağlam muhakemeye dayanan 'Akılcı Sadelik' modeline neden geçmelidir?
  • 'Akılcı Sadelik' İK modelini uygularken neler dikkate almalıyız?
    • 'Akılcı Düşünmeyi' benimsemek, organizasyonel süreç ve yapılarımızı aşırı tasarlamanın önüne geçmek için zihnimizi sadeleştirmek.
    • 'Büyük Veri Analizi'nin getirdiği fırsatları görmek, İK analitikleri ışığında karar ve uygulamalarla iş sonuçlarında pozitif etki oluşturmak.
    • ‘Cesur Deney'i desteklemek, insanların içindeki yetenekleri serbest bırakarak dünyanın onlara verdiği koşullara adapte olmalarına yardımcı olmak.
    • Yalnızca rekabetçiliği desteklemek yerine, paylaşmayı ve ortak kaynakların kullanımını ödüllendirerek ‘Yapıcı İşbirliğine’ yeniden odaklanmak.
    • ‘Sahici Diyaloglarla Gerçek İletişim’ kurmak, birbirimizin deneyimlerini paylaşmak üzere içimizdeki kapasiteyi kullanarak birbirimizi geliştirmeyi teşvik etmek.
Bu etkinliğin süresi geçmiş
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı
İstanbul / Şişli / HARBİYE
Gümüş Cad. No:4
Etkinlik Konuları