Dokuz yıldır ulusal ve yerel basında çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 2003 yılında yerel gazetelerde muhabir ve fotoğrafçı olarak başladığı gazetecilik yolculuğuna, 2004 yılında Milliyet ve Posta gazetelerinin haber istihbarat servislerine geçerek, ulusal basına ilk adımını attı. İstanbul Üniversitesi Eski Yunan Dili ve Edebiyatı bölümünde okurken bir taraftan da gazetecilik yapmaya devam etti. 2005 yılında ayakkabı sektörüne yönelik ülke çapında yayın yapan Ayakkabı Haber gazetesinin haber müdürlüğüne getirildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda sesini yeteri kadar duyuramadığı düşüncesiyle; 2006 yılında, bu bölgelerde 16 ili kapsayan, bölgenin en büyük gazetesi ‘Şark Haber’ gazetesini kurdu. Bazı kamu kurumlarında yapılan usulsüzlükler ve yolsuzlukları belgelediğinde çok sayıda tehdit telefonları aldı. Yaklaşık bir yıl yayın hayatına devam eden Şark Haber gazetesini, ekonomik zorluklar nedeniyle 2007 yılı başlarında kapatmak zorunda kaldı.
2007 Mart ayında Zeytinburnu Metrosu’nda bir güvenlik görevlisinin boğazının kesilmesi görüntülerini günler sonra ortaya çıkardı. Bu haber, birçok gazete ve televizyonlarda ilk sıralarda yer aldı ve haberin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, üç milyon dolara mal olan mobese kamera sistemini hızla toplu taşıma duraklarında yaygınlaştırdı. 2007 ortalarında başlayarak 2009 yılına kadar Star Tv, Kanal D, Kanal 7 ve TRT’de yayınlanan bazı ekonomi ve gezi programlarında haber muhabirliği ve program sunuculuğu yaptıktan sonra vatani görevini yapmak üzere Şırnak’a gitti.
2010 yılında askerliğini tamamladıktan sonra ‘çılgınca’ tabir edilen, sıra dışı bir ülke belgeseline imza attı. 11 Temmuz 2010’da yanına hiç para almadan, tek başına Türkiye’nin çevresini bisikletle dolaşmak üzere İstanbul’dan yola çıktı. Anadolu insanının yaşam tarzını, kültürünü, çeşitliliğini ve misafirperverliğini; sekiz ay boyunca, 10 bin km pedal çevirerek, yazılar ve fotoğraflarla belgeledi. Bu yolculuk esnasında Türkiye’nin beş bölgesinde beş fotoğraf sergisi düzenledi. Düzenlediği sergilerde fotoğraf satışlarından elde edilen gelirleri; dernek, vakıf, hayır kurumu ve ihtiyaç sahiplerine bağışladı. Ulusal ve uluslararası birçok gazete ve televizyonlarda bu belgesel projeye yer verildi ve çok sayıda ödül aldı. 2011 Mart ayında bisikletle Türkiye yolculuğunu tamamladıktan sonra devlet ve özel üniversitelerde konuşmacı olarak söyleşilere ve konferanslara katıldı.
Van ve Erciş depremlerinde serbest muhabir olarak bazı televizyon kanallarında olay yerinden canlı yayınlara katılarak bilgiler verdi. Deprem sonrası İstanbul’a döndüğünde, daha önce çektiği bir Van Kedisi fotoğrafını çoğaltarak, bir ay boyunca İstiklal Caddesi’nde sattı. Fotoğraf satışlarının gelirleriyle 4700 çift kışlık çorap alarak tekrar Van’a gitti ve oradaki çocuklara bu çorapları dağıttı.
Hasan Söylemez serbest gazeteci ve fotoğrafçı olarak hayatına devam ederken bir taraftan da bazı özel şirketlerin basın danışmanlığını yapmakta ve yeni projeler üzerinde çalışmaktadır.