Cam ile ne zaman buluştuğumuzu kimse bilmiyor. Muhtemelen ateşin kullanılmaya başlamasından kısa bir süre sonra. İlk kalıntıların tarihleri konusunda farklı görüşler var. Bazı kaynaklar 4.500 yıl bazıları ise on binlerce yıl öncesine dayanan tarihler veriyor.
Uzak tarihi şimdilik kenara bıraktığımızda, evimizi dış etkilerden koruyan pratik ve dekoratif bir eşya, görsel sanatların en güzel örnekleri, kültürel zenginliklerin bir parçası ve çok daha fazlası elimizde duruyor.
Eğer tarafsız ellerden çıkmış bir tarih ansiklopedisine bakarsanız, tarihin çok önemli sayfalarının Anadolu'da yazıldığını görürsünüz. İnsanoğlunun medeniyet yolculuğunun beşiğidir Anadolu. Haliyle cam sanatı içinde aynı şeyler söz konusu. Camcılık çok uzun yıllardan beri var coğrafyamızda.
Ancak özellikle 17. asırdan sonra Beykoz oldukça öne çıkıyor. Hala cam eşyalarda kalite veya orijinallik arıyorsak Paşabahçe olmasını istiyoruz. Paşabahçe semt olarak çıktığı yolculuğu marka olarak günümüze taşımayı başarmış özel bir yerdir.
İşte Beykoz'da yaşayan tarihi ayakta tutan ve geleceğe taşıyan bir kurum var. Polonezköy Cam Sanat Merkezi. Yeşillikler arasında cam ustaları, ocakları, teşhir salonları ve gezinti alanlarıyla geleneksel bir sanat merkezi.
BritishEnglish ve Polonezköy Cam Sanat Merkezi, cam ve diğer geleneksel sanatlarımızı yeni nesillere tanıtmak için iş birliği yapıyor.
Çocuklarımıza, eğlence, oyun, İngilizce, doğa etkinlikleriyle dolu bir yaz kampı hazırladık. Tüm bunlara, çocuklarımızı kitre ile tanıştıracak, Ebru'yu, çamurun nasıl bir sanat eseri haline gelebileceğini gösterecek Çömlekçiliği, bir avuç kumun ateşle imtihanı ve Cam Sanatlarını ekledik. Size şimdilik sevgi ve mutluluk çeşnisi ilave etmek kaldı.
Yaz kampı hakkında geniş bilgi için; www.britishenglish.com.tr/2016-yaz-okulu adresini ziyaret edebilirsiniz.