Geleceğe Destek (Gedes) Projesi

Eğitim / Diğer

12 Ekim 2015, Pazartesi - 13 Ekim 2016, Perşembe

12:00 - 18:00

Ücretsiz

05412630857

[email protected]

Facebook

Katılım Formu

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Manelis Danışmanlık Eğitim Hizmetleri Sosyal Farkındalık alt çalışma grubu olan KaiZen Kişisel Gelişim ve Sosyal Farkındalık Ekibi pilot ili Balıkesir olan Geleceğe Destek (GEDES) Projesini başlatıyor... 

Proje kapsamında öncelikle geniş bir proje ekibi oluşturuluyor. Proje ekibi için başvurular 12.10.2015 Pazartesi günü blog sayfamız üzerinden açılacak başvuru formu ile gerçekleştirilebiliyor olacak. 

Proje ekibine seçilecek olanlarda öncelik sırası Balıkesir ilinde ikamet eden kişilerde olacağı gibi tüm Türkiye'den başvurular kabul edilecektir. Proje ilk etapta pilot il olarak Balıkesir'de başlayacak olup her dönem farklı bir ilde devam edecektir. 

Proje ile belirlenecek köy okullarında fiziki ve elektronik kütüphaneler kurulacak, ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçları karşılanacak, okulların tadilatına katkıda bulunulacak ve çeşitli etkinlikler ile geleceğimiz olan çocuklarımıza destek olunacaktır. 

Projenin Adı:

Geleceğe Destek Projesi (GEDES)

Proje Uygulayıcısı:

KaiZen Kişisel Gelişim ve Sosyal Farkındalık Ekibi

Proje Destekçileri:

  1. Kamu Kurumları
  2. İş Adamları
  3. Gönüllüler

Hedef Kitle:

Balıkesir il genelinde yer alan köy okulları

Uygulama Dönemi:

1 Yıl

Projenin Amacı:

Geleceğe Destek (GEDES) projesi için 4 önemli amaç öngörülmüştür. Bu amaçlar;

  1. Köy okullarında okuyan öğrencilerin eğitim ve sosyo-kültürel gelişimlerinin güçlendirilmesi için gönüllülük çerçevesinde sosyo-kültürel gelişimlerinin sağlanması
  2. Fiziki ve e-kütüphaneler kurarak okuma alışkanlığının kazandırılması
  3. Sosyo-Ekonomik açıdan dezavantajlı çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılanarak sosyal entegrasyonunun sağlanması
  4. Tadilat-çevre düzenlemesi gibi okul ihtiyaçlarının karşılanması için gönüllülük çalışmaları yapılarak okulun fiziki olarak da çocuklar tarafından sevilmesine katkı sağlamak

Tüm bu amaçların yanı sıra sosyal sorumluluk görevimizin yerine getirilmesi, geleceğimizi temsil eden çocuklarımızın hayatına pozitif yönde dokunarak onları sevindirebilmek projemizin temel amaçları arasında yer almaktadır. 

Destek Başlıkları:

  1. Sosyo-Kültürel Destek Konuları: Belirlenen her köy okulu için proje kapsamında belirlenen dönemlerde gönüllü rehberlik, psikolojik danışmanlar tarafından danışmanlık hizmeti verilecektir. Çeşitli sosyo-kültürel etkinlik ve atölye çalışmaları ile desteklenecek olan bu çalışmalar ile çocuklarımızın sosyal entegrasyonu güçlendirilecektir. 

    (Okuma Saatleri, Yazarlarla Buluşma Etkinlikleri, Çevre Gezileri, Drama Çalışmaları, Resim Atölyeleri, Müzik Atölyeleri vb. çalışmalar)

  2. Fiziki ve E-Kütüphane Kurulumları: Belirlenen köy okullarına fiziki ve e-kütüphane kurulumu sağlanacaktır. Fiziki kütüphane için okul idarecileri tarafından belirlenen alana kitaplıklar, ders ve okuma kitaplarından oluşan 1000’er adet kitap proje kapsamında sağlanacaktır. 

    E-Kütüphane kurulumu için belirlenen her okula belirlenen kütüphane alanının büyüklüğüne göre en fazla 10 adet (çocuklara göre tasarlanmış) masa, sandalye ve 5’er adet tablet bilgisayar, bilgisayarlar içerisinde e-kütüphane kurulu olarak proje kapsamında sağlanacaktır.

  3. Sosyo-Ekonomik Destekler: Belirlenen okullardaki öğrencilerden ekonomik açıdan dezavantajlı öğrenciler belirlenerek, ihtiyaçları doğrultusunda kalem, defter, çanta vb kırtasiye malzemeler, kışlık giysi ihtiyaçları proje kapsamında sağlanacaktır. 

  4. Fiziki Destek Konuları: Kırsal kesimde yer alan ve tadilat ihtiyacı bulunan okulların boya, badana, çevre düzenlemesi, teknolojik altyapısının sağlanması gibi elzem ihtiyaçları proje kapsamında sağlanacaktır. 

Projenin İşleyişi:

  1. Proje kapsamında öncelikle 12.10.2015 tarihi itibarıyla açılacak olan başvurular aracılığı ile proje ekinde yer almak isteyen kişiler belirlenecektir. 

  2. Kurulacak proje ekibi belirlenen tarihte bir araya gelerek proje görev dağılımını gerçekleştirecektir. Gerçekleştirilecek olan görev dağılımı başlıkları;

    • Köy okullarının proje öncelikleri kapsamında belirlenmesi ve okul idarecileri ile iletişimin sağlanması
    • Belirlenen köy okullarının ihtiyaçlarının öncelik sırasına göre listelenmesi
    • Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinlik, eğitim, atölye çalışmaları için gönüllü uzman eğitimciler ile iletişime geçilmesi
    • Proje kapsamında gerçekleştirilecek alımların yapılabileceği kurumlar belirlenerek proje aktarımı gerçekleştirilmesi
    • Proje görünürlüğü ve sosyal medya çalışmalarının belirlenmesi 
    • Sponsorluk görüşmelerinin yapılması
    • Gönüllü organizasyonlarının takip edilmesi
  3. Yapılacak görev dağılımları neticesinde belirlenen köy okullarına ziyaretler gerçekleştirilerek yerinde gözlem yapılmasına olanak sağlanacak, destek vermek isteyen kişi, kurum ve ya kuruluşların görsel taleplerine cevap verilecektir.

  4. Proje ilerleyiş takvimi çıkartılarak proje etkinlikleri belirlenecektir. 

  5. Proje kapsamındaki okulların ihtiyaçlarının karşılanması (Tadilat, çevre düzenlemesi, fiziki kütüphane kurulumu vb )

  6. Proje kapsamında verilecek eğitimlerin gerçekleştirilmesi

  7. Proje kapsamındaki etkinliklerin gerçekleştirilmesi

  8. Proje kapsamındaki atölye çalışmalarının gerçekleştirilmesi

  9. Proje etkinliklerinin görsel ve sesli kayıtlarının gerçekleştirilmesi

  10. Proje sponsorlarına ödül verilmesi

Projeye Destek Verilmesi:

  1. Geleceğe Destek (GEDES) Projesine kişi, kurum ve kuruluşların yanı sıra yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları bağışta bulunabilecektir. Ancak yapılacak destek ve bağışlar nakdi olarak kabul edilmeyecektir. Yapılacak bağışlar belirlenen listelerdeki ihtiyaçların doğrudan temini noktasında olabilecektir. Ancak bağışçı projemize destek veren anlaşmalı kurumlar aracılığı ile yapacağı desteği indirimli olarak temin edebilecektir. 

    Bağışçı istediği okula veya okullara destekte bulunabilmektedir. Bağışların köy okullarında okuyan öğrenci sayısı, ihtiyaç durumu gibi önceliklere göre belirlenmesi için proje ekibi ile iletişim kurması gerekmektedir. 

  2. Proje kapsamında kesinlikle nakdi destek kabul edilmeyecek olup, nakdi destek isteyenler hakkında hukuki işlem gerçekleştirilecektir. 

  3. Proje gönüllülük esası ile ilerlemekte olup gönüllü olmak isteyenlerin tamamı projeye dahil edilecektir. Proje gönüllüleri fiziki çalışmalarda proje ekibine katılarak fiziki çalışmalarda yer alabileceklerdir. 

  4. Projeye destek vermek için doğrudan veya dolaylı yardımcı olmak mümkündür. Proje kapsamında oluşan mali giderlerin karşılanması sponsorlar ve bağışçılar aracılığı ile gerçekleşeceğinden, doğrudan projeye katılamayacak kişilerin projeye destek verebilecek, sponsor olabilecek, bağışçı olabilecek veya olmak isteyen kişileri proje ekibi ile görüştürmesi veya yönlendirmesi de önemlidir. 

Belirlenecek Okul Öncelikleri:

Belirlenecek olan okullar 4 önceliği karşılaması gerekmektedir. 

  1. Hâlihazırda kütüphanesi bulunmaması
  2. İnternet hizmeti almıyor olması
  3. Öğrenci sayısı 50 ve üzerinde olması
  4. Kırsal kesimde yer alması

Proje öncelikleri kati kural olarak belirlenmemiş olup ihtiyaçların acil olarak karşılanmasının sağlamaya yönelik belirlenmiştir.

Sen Neler Yapabilirsin?

  • Projemiz kapsamında blog sayfamız ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden güncel bilgileri takip edebilir, yayınlanacak ihtiyaç listelerinden temin edebildiklerini verilecek adreslere gönderebilirsin. 
  • Kitap toplanmasını sağlayabilirsin
  • Sponsorluk görüşmelerine katılabilirsin
  • Etkinliğin daha fazla kitleye yayılması için destek olabilir, sosyal medya hesaplarından paylaşımlar ve davetler sağlayabilirsin
  • Köy okullarının tadilatı için kurulacak gönüllüler ekibinde yer alabilirsin
  • Sen nasıl yardım etmek istersin? :) 
Bu etkinliğin süresi geçmiş
Balıkesir Merkez ve Köy Okulları
Balıkesir / Merkez / ALTIEYLÜL
Merkez ve merkeze bağlı köyler
Etkinlik Konuları