15 Kasım 2014, Cumartesi
21:00 - 23:30
Ücretli
0 850 333 99 111
Türkiye'de rock müzik tarihinin en önemli grubu olan Moğollar, 15 Kasım'da verecekleri konserle The Mekan Teras'ta! Moğollar sahnesinden sonra Unified Gecko ve Baro Banda’nın kurucularından yeni ethno elektronika macera: BASHKA. sahne alıyor...
Avustralya ve Türkiye’den müzisyenlerden oluşan Bashka müzik gurubunun en belirgin özelliği, müziklerinin tezatlar üzerine kurulu olması ve bu tezatları en doğal biçimde sentezleyebilmeleridir. Kendi bestelerinin yanısıra, geleneksel ve anonim şarkıları da kendi tarzlariyla icra eden BASHKA, doğu-batı, komposizyon-doğaçlama, modern-geleneksel ve akustik-dijital gibi zıt kavramları müziğinde barındırarak eski anonim şarkılara yeni bir ses ve hayat veren eklektik, samimi ve benzersiz bir müzik tarzına sahipler . Dünyanın birçok ülkesinde konserler vermiş, Mercan Dede, Trakya All Stars, Göksel Baktagir, Okay Temiz gibi sanatçılarla sahne almış, yetenekli müzisyenlerden oluşan grubun üyeleri şöyle:
Murat Yücel: Elektronik alt yapılar, gitarlar ve vokal
Alisha Brooks: Digital synths, soprano saksofon ve yan flüt
Savas Zurnacı: Klarinet ve trompet
Cafer Nazlıbaş: Kabak kemane, cümbüş ve vokal
James Gilligan: 6 telli bas gitar
Leigh Fisher: Bateri
Soner Zurnacı: Perkusyo
1971 yılında Fransa’da yayınladıkları albüm ile Charles Cros Academy ödülünü (aynı ödülü bir yıl önce Jimi Hendrix, bir yıl sonra ise Pink Floyd almıştır) alan grup, müzik kariyerinin bir bölümünü de yurt dışında geçirdi. Tarihi boyunca Cem Karaca, Barış Manço, Selda gibi dönemin önemli vokalistiyle çalışan Moğollar, 1970’lerin sonlarına doğru ülke koşulları müzik yapmanın mümkün olmadığı hale geldiği için dağılmak durumunda kaldı.
1993 yılında başlatılan bir imza kampanyası sonucu yeniden bir araya gelen gruba klavyede Serhat Ersöz katıldı. 2008 yılında gruba, vokalist olarak Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca eklendi. 2010 yılında grubun davulcusu Engin Yörükoğlu’nun kansere yenik düşmesinin ardından gruba Kemal Küçükbakkal katıldı.
Türk müziğinin 45 yıllık çınarı bu yıllara 23 adet 45’lik ve 11 adet stüdyo albümü sığdırdı. Moğollar'ın hala üretiyor ve hala sahne alıyor olmasının sırrı samimiyetlerinde gizli...