22 Nisan 2020, Çarşamba - 26 Nisan 2020, Pazar
21:30 - 22:00
Ücretli
0212 238 51 08
PROGRAM:
0. Gün 22 Nisan Çarşamba İstanbul
21.30 İncirli ALFEMO (Eski Çarşı) Mağazası
22.00 Mecidiyeköy TEB önü
22.30 Kadıköy Evlendirme Dairesi önü
1. Gün 23 Nisan Perşembe Tokat
Sabahın ilk ışıklarıyla Tokat'a varıyoruz ve tarihi kent merkezini yürüyerek geziyoruz. Hıdırlık Köprüsü, Gök Medrese (dışardan), Mevlevihane, Atatürk Evi, Taş Han, El Sanatları Çarşısı, Latifoğlu Konağı, Tokat Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, eski evler, sokaklar. Öğle yemeğimizde meşhur Tokat Kebabı tadacağız. Konaklama ve akşam yemeğimiz otelimizde.
https://www.dedeman.com/TR/7-Oteller/285-Dedeman-Tokat/
2. Gün 24 Nisan Cuma Ballıca Mağarası - Zile -Tokat - Amasya
Sabah kahvaltısından sonra otelimizden ayrılıp Ballıca Mağrası'na doğru yola çıkıyoruz.Sarkıtlar, dikitler, mağara gülleri, iğneleri, Damlataş havuzları vb. den oluşan doğa harikası mağarayı geziyoruz. Bugün ikinci durağımız Zile. Zile, Roma İmparatoru Julius Sezar'ın, Zile Kalesi' nde söylediği "Veni, Vidi, Vici" (geldim, gördüm, yendim) ile fark edilir bir kasabamız. Zile Kalesi, Zile şehir merkezinde panoromik tur ve alışveriş molası (Zile beyaz pekmez, yaprak sarma), Bugün üçüncü durağımız şehzadeler şehri olarak anılan Amasya. Öğle yemeğimizin ardından Amasya'yı keşfe çıkıyoruz. Yakın tarihimizde Amasya Genelgesi'nin yayınlandığı ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti isminin ilk defa telaffuz edildiği yer olması açısından çok önemlidir. Amasya kent gezisi (çoğunlukla yürüyerek) Kızlar Sarayı, Kaya Mezarları (dışarıdan), Kent Müzesi, Darüşiffa, II.Beyazid Külliyesi, Güneş Saati, Gök Medrese, Torumtay Türbesi, Hazeranlar Konağı, nehir boyu eski tarihi Amasya evleri. Akşam yemeğimiz otelimizde. Gecemiz Yeşilırmak Kıyısındaki Yalıboyu evlerini seyirle devam ediyor.
3. Gün 25 Nisan Cumartesi Amasya - Çorum - Hattuşa
Sabah serbest kahvaltımızı aldıktan sonra 'Amasya gezimiz devam ediyor. İlk defa 1925'te kurulan, 14 yy' da İlhanlılar'ın Anadolu'daki hakimiyetleri döneminde nazırlık ve emirlik yapmış kişilere ait 8 adet mumyanın bulunduğu Etnografya ve Mumyalar müzesi, Ferhat Su Kanalı, Aşıklar Müzesi. Amasya turumuzu tamamlayıp Çorum'a hareket ediyoruz. Çorum'da ilk olarak öğle yemeği molamızı vereceğiz ve adından gururla söz ettiren Çorum Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret edeceğiz. Program sonunda Boğazköy'e hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Boğazköy'de. (Aşıkoğlu Hotel)
4. Gün 26 Nisan Pazar Hattuşa - Alacahöyük - İstanbul
Kahvaltının ardından 3700 yıl önce Hitit uygarlığına başkentlik yapmış olan Hattuşa Antik Kenti'ni gezmeye başlıyoruz.Burada göreceğimiz ilk yapı Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı. Yazılıkaya'da A ve B odalarını ziyaret ediyoruz. Doğal kayalar üzerine kabartma olarak işlenmiş tanrılar ve tanrıçaların geçidini gösteren sahneler bizleri büyüleyecek. Hattuşa kent gezimizde yer yer çok iyi korunmuş şehir surlarını ve kapılarını, dini bir merkez olan devasa tapınak kompleksini de göreceğiz. Öğle yemeğimizin ardından Alacahöyük Antik Kenti'ne doğru yola çıkıyoruz.Hitit tarihinde önemli bir yer kaplayan, Anadolu'daki ilk barajın kalıntılarını da sınırları içerisinde barındıran Alacahöyük'de, dört ayrı kültür evresinden kalma 14 yerleşim yapı katı saptanmış olan antik kentimizi ve müzesini gezdikten sonra İstanbul' a doğru yola çıkıyoruz.
FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER:
İstanbul-Tokat-Amasya-Çorum-İstanbul Ulaşım
Profesyonel Kültür Rehberliği hizmeti
3 gece yarım pansiyon konaklama (3 sabah kah. ve 3 akşam yemekleri dahil)
TÜRSAB zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası
KDV
FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:
Yoldaki sabah kahvaltısı
Öğle yemekleri,
Akşam yemeklerindeki içecekler
Millipark ve müze girişleri
Ballıca Mağarası girişi
Ekstralar, her türlü kişisel harcamalar.
MÜZEKART ÜCRETLERİ
Müze ve Ören yerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge için tıklayınız. http://dosim.kulturturizm.gov.tr/muze-ve-orenyerleri-giris-yonergesi
Önemli Not:
Turumuz asgari 22 kişi katılımı ile gerçekleşir
Araç Tipleri.
Katılım sayısına göre Midibüs veya 46'liık araç ile gerçekleşecektir.
UNUTMAYIN:
Programda yürüyüşlü gezintiler yer alacak. Bunu dikkate alarak hazırlıklı gelin.
Mevsim koşullarını düşünerek giyinin (polar/kazak, şapka, güneş gözlüğü, yağmurluk vb.)
Ínceden kalına doğru bir giyimi tercih edin (yürüdükçe terler, durduğunuzda üşüyebilirsiniz)
Ayakkabınız yürüyüşe uygun olsun (toprak, kaya, çamur, su vb.). Boğazlı bot ya da spor ayakkabı iyi olur.
Küçük bir sırt çantanız bulunsun (yürüyüş sırasında elleriniz boş olmalı)
Mutlaka yedek giyim, çorap ve ayakkabı alın
Varsa ilaçlarınız
Fotograf/Video çekiyorsanız yeterince film, yedek pil vb.
TURLARIMIZDA:
Alternatif Turizm'de etkinliklerde tüm katılımcılar etkin görev alır. Her aşamada yardımlaşılır.
Program akışı rehber tarafından belirlenir.
Rehber, hava, yol, sosyal, doğal, zamanlama vb. nedenlerle programda değişiklik yapabilir.