10 Ocak 2017, Salı
19:30 - 20:30
Ücretsiz
05422518069
Aktiffelsefe Konuşmaları V’in konuğu Doç. Dr. Leman Pınar TOSUN, sosyal ağlar ve sosyal psikoloji konularında paylaşımlarda bulunacak.
Tarih: 10 Ocak Salı – 19.30
Konuşmacı: Doç. Dr. Leman Pınar TOSUN
Konferans süresi: 1 Saat
Yer: Aktiffelsefe Bursa Şubesi – Fethiye Mah. Gazi Sok. No:14 Nilüfer / BURSA (FSM Bulvarı Bosch Addax Arası)
Sosyal ağların kişiler arası iletişimde giderek artan bir payı var. İnternet ortamının ve sosyal ağların sayesinde kendimizi ne zaman istersek başkalarına kolaylıkla açabiliyoruz, kendimizi onlara dilediğimiz yönlerimizle sunabiliyoruz. Eğer istersek, onlara benliğimizin esas yönlerini açıp, yüz yüze iken söyleyemediklerimizi söylüyoruz. Ya da eğer istersek, kendimizi onlara gerçekte sahip olduğumuzdan farklı biri gibi sunabiliyoruz. Bu ortamlara “sanal” sıfatını yakıştırmış olsak da, aslında paylaşımlarımızla, tepkilerimizle, tercihlerimizle bu ortamları var edenler bizleriz, yani gerçek insanlar. Bu nedenle, yüzyılı aşkın bir ömrü olan sosyal psikolojinin, yüz yüze iletişim kuran insanları ve onların davranışlarını, tutumlarını, tercihlerini anlamak için bize sunduğu tüm yaklaşımlar ve bilgiler, son 30 yıldır kullanageldiğimiz ve “sanal” olduğunu söylediğimiz elektronik platformlardaki insanları anlamakta da çok işe yarayacaktır. Bu sunumda, sosyal psikolojik bilgi birikimini, internetle gelen yeni sosyal yaşamı anlamada kullanmaya çalışan araştırmacıların çabalarından ve bu çabaların sonucunda ortaya çıkan bilgilerden örnekler sunuluyor.
Konuşmacı Hakkında:
Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Leman Pınar TOSUN, 1999 Boğaziçi Üniversitesi psikoloji lisans programından, 2001’de aynı üniversitenin sosyal psikoloji yüksek lisans programından mezun oldu. 2010’da ODTÜ sosyal psikoloji doktora programını, ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Doktora Programı tamamladı. Lisansüstü eğitimi süresince 1 yıl süreyle Keio Ünviersitesi ‘nde (Japonya), bir yıl süreyle Delaware Üniversitesi’nde (ABD) ve 6 ay süreyle Simon Fraser Universitesi’nde (Kanada) bulunarak araştırma alanıyla ilgili çalışmalar yaptı. 2010’dan itibaren Uludağ Üniversitesi’ndeki görevine başladı. 2013’te doçent unvanını aldı.
Temel ilgi alanı, kişiler arası iletişimdir. Çalışmalarında farklı kişiliklerdeki, farklı kültürlerdeki ve farklı gelişimsel dönemlerdeki bireylerin yüz yüze iletişimlerinin ya da teknolojik iletişim davranışlarının nasıl farklılaştığı; insanların günümüzde hızla gelişen iletişim araçlarına yönelik tutumlarının hangi kişisel ve sosyal değişkenlerden etkilendiği gibi sorulara cevap aran çalışmalar yapıyor. Bu konularda şu ana kadar yayınlanmış 3 uluslararası makalesi var. Ayrıca kültürel ve kültürler arası psikoloji konularına ilgi duyuyor. Uludağ Üniversitesi’nde sosyal psikoloji, kültürler arası psikoloji ve araştırma yöntemleri alanlarında lisans ve lisansüstü düzeyde dersler veriyor.
AKTİFFELSEFE KONUŞMALARI
Aktiffelsefe konuşmaları, iki haftada bir Salı akşamları, konusunda uzman kişilerle Bursalıları birikimlerini paylaşmak üzere bir araya getiriyor. Toplumun her kesiminden; sanatçılar, yazarlar, iş adamları ve akademisyenler, yıllar içinde edindiği tecrübelerini ve bilgi birikimlerini Aktiffelsefe’nin konuğu olarak “Aktiffelsefe Konuşmaları” kapsamında, ilgi duyan kişilerle bir araya gelerek paylaşıyor. Sizleri de bu çalışmanın bir parçası olmaya davet ediyoruz. Konuşmalarımız ücretsizdir ve herkesin katılımına açıktır.
Her konuşma sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir.
Bilgi ve iletişim için: 0542 251 80 69