18. IFOAM Dünya Organik Kongresi

Kongre / Tarım

13 Ekim 2014, Pazartesi - 15 Ekim 2014, Çarşamba

10:00 - 17:00

Ücretli

0 212 252 52 55-56

[email protected]

Katılım Formu

Etkinlik Detayları

IFOAM (Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu) Dünya Organik Kongresi, 3 yılda bir farklı bir ülkede düzenlenmektedir. Kongrenin ve kongre ile ilgili faaliyetlerin (ön konferanslar, IFOAM Genel Kurulu, yan etkinlikler ve organik sergi) amacı, başta kongreyi düzenleyen ülkenin organik tarım sektörü olmak üzere dünya organik tarım sektöründeki deneyimleri, yenilikleri ve bilgileri paylaşmaktır. Kongre, dünyanın dört bir yanından gelen tüm paydaşlar için olağanüstü bir ivme yaratmakta ve ilham kaynağı olmaktadır.

Kongre 3 gün sürecek ve 3 genel, 8 özel oturumda yapılacak 250'den fazla sunumda, etkileyici kişiliklerin en güncel bakış açıları sergilenecektir. Kongre, dünya genelinde organik tarım sektörü ile ilişkili 2500'den fazla katılımcıyı (bilim insanları, uygulayıcılar, eğiticiler, üreticiler, ticaretle uğraşanlar, vs.) bir araya getirecektir. Kongre süresince, bilim insanlarının, ilgili kurumların ve şirketlerin çalışmalarını sunmaları için bir sergi düzenlenecektir. Genel Kurul, Boğaz'da bir tekne gezisinde yapılacak teklif pazarı ile birlikte, IFOAM yönetim kurulu üyelerine yönelik olarak düzenlenecektir. 2 gün boyunca 600'den fazla kuruluş, demokratik haklarını kullanarak Küresel Kurulu seçecek, karar alacak ve üye önergeleri verecektir. Kongreden bir ya da iki gün önce düzenlenecek ön konferanslar ve kuruluşların toplantıları, programı zenginleştirecek ve uzmanlara, tartışmalarını derinleştirecek bir ortam sağlayacaktır. Ön konferanslardan biri Türkiye'deki organik gelişime odaklanacaktır. Kongre ile birlikte, sosyal etkinlikler, film gösterimleri, turlar, organik pazar gezileri gibi yan etkinlikler de planlanmaktadır.

Kongrenin Bölümleri

ANA BÖLÜM 

"Vizyon ve Eylem Arasında Köprüler Kurmak"

Ana Bölümde, küresel organik dünyayı etkileyen ve günümüzde var olan ya da gelecekte var olacak sorunların masaya yatırılacağı iki paralel oturum düzenlenecek. Her gün genel bir oturum ile başlayacak ve daha sonra Bölüm A ve Bölüm B olarak ikiye ayrılacak. Her bölümde havuz tartışmaları ya da panel şeklinde düzenlenecek üçer adet özel oturum bulunacak.

BİLİMSEL BÖLÜM 

Kongrenin bilimsel bölümünde araştırmacılar organik araştırmalarda elde ettikleri sonuçları sunacaklar. Bu bölümde tartışma, üç ana başlıkta, köprülerin nasıl kurulacağı üzerinde odaklanacak:
a) Dünyanın yoksul ve zengin bölgeleri,
b) Bilimsel bilgi ve uygulama,
c) Eski ve yeni teknoloji.

UYGULAYICI BÖLÜMÜ

Uygulayıcı Bölümü, organik gıda ve tarımda uygulamaya, stratejilere ve sosyo-kültürel unsurlara yönelik bilgi, fikir ve deneyimlerin paylaşılabileceği bir forum niteliğinde olacak. Bu bölüm, Organik Tarım prensiplerine dayanan ekolojik, sosyal ve ekonomik açıdan sağlam sistemlerin dünya genelinde uygulanmasına dair vizyonlarını paylaşan 70 'uygulayıcı'yı bir araya getirecek.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Kongrede toplam 8 adet atölye çalışması düzenlenecek. Deneyimlerini aktarmak isteyen kurum, kuruluş ve girişimler atölye çalışması düzenlemek için 250 Avro karşılığında başvuru yapabilirler. Lütfen katılımcıların 90 dakikalık oturumda neler öğrenebileceklerine dair kısa bir bilgi notu gönderin.

15 Mart 2013 - Bildiri ve Moderatörlük Duyurusu Başlar
30 Eylül 2013 - Özet Teslimi için Son Tarih
Kasım 2013 - Online Kayıt Başlangıç Tarihi

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı
İstanbul / Şişli / HARBİYE
Gümüş Cad. No:4
Etkinlik Konuları